CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 1, 2009

Sup Petola


Bahan-bahan:

3 ulas bawang putih
segenggam ikan bilis
1 bj petola
1/2 bj lobak merah
2 bj ubi kentang
1 bj jagung muda
1 bj telur ayam
2 gelas air
daun sup dan daun bawang
minyak
garam


Cara-cara:

  1. Hiris bawang putih dan tumiskan dengan minyak. Setelah agak garing, masukkan ikan bilis dan kemudian air.
  2. Masukkan ubi kentang yang telah dibelah empat.
  3. Masukkan hirisan lobak merah, petola dan jagung muda.
  4. Setelah mendidih dan ubi kentang hampir empuk, masukkan garam.
  5. Perlahankan api dan masukkan telur. Setelah telur masak, boleh lah dihidangkan dengan hirisan daun bawang dan daun sup.

No comments:

Post a Comment